CESTOVANIE LIETADLOM: SPRIEVODCA PRÍRUČNOU BATOŽINOU ZADARMO

CESTOVANIE LIETADLOM: SPRIEVODCA PRÍRUČNOU BATOŽINOU ZADARMO
Počas cesty je výber a balenie príručnej batožiny jednou z najdôležitejších úloh, ktorá môže rozhodnúť o pohodlí a plynulosti cesty. Rôzne letecké spoločnosti majú rôzne pravidlá pre bezplatnú príručnú batožinu, preto je dôležité poznať tieto pravidlá. V tejto príručke sa pozrieme na pravidlá príručnej batožiny veľkých nízkonákladových a tradičných leteckých spoločností a ukážeme vám niektoré z našich obľúbených cestovných tašiek a príručných kufrov.

 

Pravidlá bezplatnej príručnej batožiny

Nízkonákladové letecké spoločnosti

Nízkonákladové letecké spoločnosti, známe aj ako diskontné letecké spoločnosti, sú letecké spoločnosti, ktoré ponúkajú cestujúcim nižšie ceny tým, že minimalizujú tradičné služby a komfortné doplnky. Tieto lety majú tendenciu mať prísnejšie obmedzenia batožiny a menej bezplatných služieb počas letu ako tradičné letecké spoločnosti.

Nízkonákladové letecké spoločnosti ako Ryanair a Wizz Air sú obľúbené u cestovateľov, ktorí si uvedomujú cenu, pretože umožňujú cenovo výhodné cestovanie v rámci Európy a iných regiónov. Aby cestujúci dosiahli nižšie ceny leteniek, musia si často priplatiť za služby ako jedlo počas letu, prednostný nástup alebo väčšiu batožinu. Nízkonákladové lety sú však skvelou voľbou pre výlety na krátke vzdialenosti a spontánne výlety.

 

Pravidlá príručnej batožiny spoločnosti Ryanair

Na letoch Ryanairu si cestujúci môžu zobrať na palubu bezplatne jednu príručnú batožinu , ktorej maximálny rozmer je 40x20x25 cm. Za batožinu väčšiu ako je táto je potrebné zaplatiť osobitný poplatok. Pre tých, ktorí si chcú zobrať so sebou viac príručnej batožiny za príplatok, je možné do kabíny priniesť väčšiu príručnú batožinu (55x40x20 cm) a menšiu tašku.

Rozmer príručnej batožiny Ryanair: maximálne 40x20x25 cm a 10 kg.

Extra veľká príručná batožina Ryanair: maximálne 55x40x20 cm a 10 kg.

 

Pravidlá príručnej batožiny Wizz Air

Podľa pravidiel bezplatnej príručnej batožiny Wizz Air si každý cestujúci môže zobrať zadarmo jednu malú príručnú batožinu, ktorej maximálny rozmer je 40x30x20 cm. Cestujúci, ktorí chcú prevážať viac batožiny, si môžu zvoliť službu WIZZ Priority, ktorá vám umožní prevážať väčšiu príručnú batožinu (55x40x23 cm) a menšiu tašku.

Rozmer príručnej batožiny Wizz Air: maximálne 40x30x20 cm a 10 kg.

Prídavná príručná batožina Wizz Air: maximálne 55x40x23 cm a 10 kg.

 

Konvenčné letecké spoločnosti

Tradičné letecké spoločnosti ako Lufthansa, British Airways a Air France ponúkajú cestujúcim kompletné služby vrátane bezplatného odloženia batožiny, jedla a nápojov počas letu a pohodlných sedadiel. Tieto letecké spoločnosti majú často širšiu sieť a ponúkajú priame lety do viacerých destinácií vrátane diaľkových medzinárodných liniek.

Cestujúcim sa ponúka vyššia úroveň komfortu a služieb vrátane palubných zábavných systémov, sedadiel s väčším priestorom na nohy a prémiových cestovných tried, ako sú business a first class. Bežné letecké spoločnosti sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí plánujú dlhšie cesty alebo pre tých, ktorí si počas letu cenia širokú škálu komfortu a služieb.

Samozrejme, aj tieto letecké spoločnosti majú letenku, s ktorou si batožinu neodbavíte, no príručnú batožinu si môžete zobrať do kabíny zadarmo , takže na kratšie cesty sa oplatí zobrať do úvahy aj tieto letecké spoločnosti.

 

Aktuálne možnosti niekoľkých známych leteckých spoločností:

Lufthansa

Na letoch Lufthansy si cestujúci môžu zobrať jeden kus príručnej batožiny a jednu príručnú tašku s maximálnymi rozmermi 55x40x23 cm a maximálnou hmotnosťou 8 kg. Cestujúci Business a First Class si môžu zobrať dve príručné batožiny s rovnakými rozmermi a hmotnostnými limitmi.

Rozmer príručnej batožiny Lufthansa: maximálne 55x40x23 cm a 8 kg.

Rozmer príručnej tašky Lufthansa: maximálne 40x30x10 cm.

 

British Airways

British Airways umožňuje cestujúcim vziať si na palubu bezplatne jeden kus príručnej batožiny a jednu malú osobnú tašku. Maximálna hmotnosť príručnej batožiny je 23 kg. Pred odletom sa oplatí pýtať sa na každý let, pretože kabínový kufor sa niekedy zmestí len do nákladného priestoru.

Rozmer príručnej batožiny British Airways: maximálne 56x45x25 cm a 23 kg.

Rozmer príručnej tašky British Airways: maximálne 40x30x15 cm a 23 kg.

 

Air France

Tak ako u mnohých iných leteckých spoločností, aj tu závisí od typu letenky, či môžeme okrem príručnej batožiny odbaviť aj viac batožiny v podpalubí. V prípade najlacnejšej letenky (Economy Light) si do turistickej triedy Air France môžete vziať 1 kus príručnej batožiny a 1 kus osobnej veci.

Rozmer príručnej batožiny Air France: maximálne 55 x 35 x 25 cm a 12 kg.

 

easyJet

Na letoch easyJet si cestujúci môžu zobrať jeden kus príručnej batožiny s maximálnymi rozmermi 45x36x20 cm. Cestujúci s tarifami easyJet Plus a FLEXI, ako aj tí, ktorí si k rezervácii pridali veľkú príručnú batožinu, si môžu vziať so sebou väčšiu príručnú batožinu (56x45x25 cm).

Rozmer príručnej batožiny easyJet: maximálne 45x36x20 cm a 15 kg.

Rozmer veľkej príručnej batožiny easyJet: maximálne 56x45x25 cm a 15 kg.

Ako vidíme, každá spoločnosť má iné možnosti a predpisy, preto sa pred cestou určite oplatí pozrieť si webovú stránku príslušnej leteckej spoločnosti, akú veľkosť a množstvo batožiny si so sebou môžeme vziať!

 

Naše obľúbené cestovné tašky a batohy

 

Cestovná taška Bontour Air Palubná taška Ryanair a Wizzair 40x25x20 cm modrá

Táto modrá cestovná taška Bontour Air je vďaka svojim kompaktným rozmerom (40x25x20 cm) perfektnou voľbou pre lety Ryanair a Wizzair. Praktické a ľahké, ideálne na cestovanie v súlade s pravidlami príručnej batožiny.

 

 Palubná taška Ryanair/Wizzair 40x20x25 cm, Cestovná taška Bontour AIR, NÁBYTOK Blue-IRON



Cestovná taška Bontour Air Kabínna taška Wizzair 40x30x20 cm čierna

Čierna cestovná taška Bontour Air špecificky zodpovedá rozmerom kabínovej tašky Wizzair (40x30x20 cm). Je vyrobená zo štýlového a odolného materiálu, ktorý bezpečne uloží veci, ktoré počas cesty potrebujete.

 

 Príručná taška Wizzair 40x30x20 cm, Cestovná taška Bontour AIR, NÁBYTOK Čierno-ŽELEZNÝ

 

    AIR Cestovný batoh EasyJet rozmer 45x36x20 cm, Bontour v červenej farbe

    Tento červený cestovný ruksak Bontour Air je ideálnou voľbou pre pasažierov Easy Jet, keďže presne sedí rozmermi príručnej batožiny leteckej spoločnosti (45x36x20 cm). Pohodlne sa nosí a poskytuje dostatok priestoru na to najdôležitejšie.

     

    Cestovný batoh BONTOUR AIR, rozmer WizzAir/Ryanair 40x20x25cm, červená farba-ŽEHLOVÝ NÁBYTOK

     

    Naše obľúbené kabínové kufre

     

    Bontour CabinOne kabínový kufor 40x30x20 cm možno prepravovať na letoch Wizzair zadarmo antik sivá


    Tento sivý kabínový kufor Bontour CabinOne môžete prepravovať na letoch Wizzair zadarmo, pretože presne zodpovedá rozmerom príručnej batožiny leteckej spoločnosti (40x30x20 cm). Elegantné a odolné, ideálne na krátke výlety.

     

    kufor 40x30x20cm, príručná batožina WIZZ AIR, Starožitný NÁBYTOK zo šedej IRON 

     

    Bontour CabinOne kabínový kufor možno prepravovať na letoch Wizzair zadarmo červený 40x30x20 cm

    Tento červený kabínový kufor Bontour CabinOne môžete vďaka jeho rozmerom 40x30x20 cm prevážať aj na letoch Wizzair zadarmo. Jeho živé farby a praktický dizajn z neho robia dokonalého spoločníka na cesty.

     

    kufor 40x30x20cm, príručná batožina WIZZ AIR, burgundský ŽELEZNÝ NÁBYTOK

     

    Bontour CabinOne kabínový kufor možno prepravovať na letoch Wizzair zadarmo, modrá farba 40x30x20 cm

    Modrý kabínový kufor Bontour CabinOne je nielen štýlový, ale spĺňa aj pravidlá príručnej batožiny Wizzair (40x30x20 cm), takže si ho môžete vziať na palubu zadarmo. Kompaktné a spoľahlivé cestovné príslušenstvo.

     

    Kabínový kufor Bontour 40x30x20cm, príručná batožina WIZZ AIR, NÁBYTOK Blue-IRON

     

    Väčšie kabínové kufre, ktoré si môžete vziať so sebou zadarmo u niektorých leteckých spoločností, napr. Lufthansa, British Airways

     

    Bontour Charm 4-kolesový kabínový kufor veľkosti S citrusovo zelený

    Tento citrusovo zelený kabínový kufor Bontour Charm vo veľkosti S je ideálnou voľbou pre lety Lufthansa a British Airways. Jeho štyri kolesá zaisťujú ľahké manévrovanie a priestranný interiér poskytuje dostatok priestoru na dlhšie cesty.
    Bontour "Charm" 4-kolesový kufor s TSA číselným zámkom 67x44x25 cm, veľkosť M, Citrusová zelená-ŽELEZNÝ NÁBYTOK

      Bontour City 4-kolesový kabínový kufor 55x40x20 cm hnedý

      Hnedý kabínový kufor Bontour City svojimi rozmermi 55x40x20 cm dokonale vyhovuje pravidlám príručnej batožiny niektorých leteckých spoločností. Vďaka štyrom kolieskam sa ľahko presúva a okrem elegantného vzhľadu je aj praktický.

        BONTOUR "Horizontal" 4-kolesový kabínový kufor 55x39x20 cm, RoseGold

         Tento ružový kabínový kufor Horizontal s rozmermi 55x39x20 cm môžete prepravovať na letoch Lufthansa a British Airways zadarmo. Okrem farby a dizajnu stojí za pozornosť aj odolnosť a priestranný interiér.

           

           

           

          Tipy na praktické balenie príručnej batožiny

          1. Plánujte dopredu : Urobte si zoznam vecí, ktoré si chcete vziať so sebou, a snažte sa minimalizovať nepotrebné položky.
          2. Usporiadanie : Použite baliace priehradky alebo tašky na usporiadanie oblečenia a iných predmetov, aby ste ľahšie našli to, čo potrebujete.
          3. Vyberte si všestranné položky : Vyberte si oblečenie a doplnky, ktoré možno nosiť viacerými spôsobmi.
          4. Malé, ale užitočné predmety : Používanie malých toaletných potrieb a cestovnej kozmetiky šetrí miesto.
          5. Nezabudnite na elektroniku : Nezabudnite si priniesť všetky potrebné nabíjačky a káble.

          Pred cestou si nezabudnite skontrolovať aktuálne predpisy batožiny vami vybranej leteckej spoločnosti, aby ste sa vyhli nepríjemným prekvapeniam!

          PODOBNÉ ČLÁNKY